lauantai 29. syyskuuta 2012

Astetta parempi perjantai

Mukavaan päivään ei sitten vaadita paljon.. Fiinulla todettiin eilen korvatulehdus, jota oli edeltänyt kolme itkun ja kitinän täyteistä yötä. Antibiootit selvästi tehosivat ja yöherätyksiä ei ollut kuin ne tavalliset kolme ;) Aamulla Aada lähti koulukuvaukseen, minä viimeisen viisaudenhampaanpoistoon (no se ei kyllä ollut mitenkään jee) ja siitä sitten kaupungille asioille. Askartelukauppaan menin ihan muissa asioissa, palasin sieltä tälläisen ihanan kirjan kanssa:

Eikö ookin ihana! Heti teki mieli kaivaa puikot ja langat esille, mutta ensin aion kyllä herkutella näillä kuvilla illalla, kunhan saan ensin kolme pientä päätä tyynyyn.



Tässä vähän maistiaisia sivuilta.


Ostin sieltä askartelukaupasta myös vähän korttitarpeita ja kävin Riimikosta ostamassa ihan täydellisen ristiäislahjan sunnuntain ristiäisiin. Sevelynistä kävin myös katsastamassa valikoiman, sillä kuinkas muuten, Aada on kasvanut ulos kaikista juhlavaatteista kuluneen vuoden aikana.

Hemmottelin myös tyttöjä kavereineen pannarilla ja se on kyllä yksi tyttöjen lempiherkuista. Tein taas pellillisen, ja sitä riittää sitten huomiselle aamupalalle.. En usko, että kukaan istuu naama nurin päin aamupalapöydässä ;)



Ja tässä siihen ohje:

PANNUKAKKU
1 litra maitoa
4-5 munaa
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
4 rkl ruokaöljyä
pinnalle voinokareita

Sekoita ainekset yhteen ja anna turvota 30 minuuttia. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja laita pinnalle muutamia voinokareita.
Paista 225 C n.25 minuuttia. Vahdi samalla, ettei taikina kupruile kovasti uunissa. Haarukalla voit tökkiä rikki hurjimmat kuplat. Kun pannari on valmis, ripottele pinnalle sokeria. Jos maltat, odota hetki ja nautiskele!

Tarjolla oli myös eilisiä nougat-paloja, jotka Aada ja Tilda leipoivat lähestulkoon itse. Mun tehtäväkseni jäi toimia erotuomarina selvittämässä kuka sai mitata mitäkin ja kuinka paljon.. Tilda vatkasi ja Aada lisäili aineita taikinaan. Tytöt ovat jo pitkään toivoneet, että leivottaisiin taas yhdessä ja kysyin toivetta, niin Tilda hetken mietittyään keksi, että maitosuklaanougatmokkapaloja. Mistähän lie keksinyt moisen :D Löysin sitten Kinuskikissan sivuilta tämän ohjeen


Meillä painitaan myös kysymyksen -Mitäs tänään syötäisiin- kanssa ja päätin sitten pitkästä aikaa tehdä canneloneja. Maistui kaikille, myös pieninkin sai maistiaiset. Nämä oli helppo tehdä, mutta tuohon putkien täyttämiseen täytyy kyllä olla olemassa jokin näppärä keino. Omani ei sitä ollut :D

CANNELONIT
(ohje on paketin takaa)
500 g jauhelihaa (meillä 400g)
200 g pakastesipulikuutioita (meillä 1 iso sipuli)
3-4 valkosipuli kynttä (meillä 4)
1 raastettu porkkana (meillä kyllä enemmän, heitin vain yli jääneen porkkanaraasteen sekaan)
2-3 rkl mietoa salsaa (meillä sweet chili salsaa 3 rkl)
1 lihaliemikuutio
2-3 dl vettä
0,5 tl valkopippuria
1 rkl oreganoa
1 rkl basilikaa
100 g juustoraastetta (meillä emmentalia)

Ruskista jauheliha, lisää sipulit joukkoon. Lisää sen jälkeen mausteet ja juustoraaste viimeisenä. Täytä canneloniputket jauhelihaseoksella ja lado voideltuun vuokaan. Kaada päälle 2,5 dl ruokakermaa ja 1 prk (400g) tomaattimurskaa ja ripottele kaiken päälle juustoraastetta (edelleen sitä emmentalia). Paista uunissa 225 astetta alimmalla tasolla 25-30 minuuttia. (meidän uunissa kesti vain 20 minuuttia). Anna vetäytyä hetken ja tarjoile.




Lähti uuniin tämän näköisenä



Ja tuli takaisin tälläisenä


Illalla sitten vaan pötköteltiin koko perhe isoimmasta pienimpään sohvalla yhdessä mytyssä Talenttia katsellen ja sitten isin pitikin taas lähteä yöksi töihin. Se tarkoittaa tytöille meidän sängyn valloitusta ja niinpä me sitten nukutaan siellä kaikki tytöt rivissä. Kukaan ei mahdu kääntymään, kaikilla on kuuma, mutta ihanaa se on!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti